Finding the source – Homeopathie

Praktijk voor klassieke homeopathie

De praktijk is open voor afspraken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Indien nodig kunnen we ook buiten deze werktijden een afspraak maken; informeer naar de mogelijkheden.

KLASSIEKE HOMEOPATHIE

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, die het aangeboren herstelvermogen van de persoon aanspreekt. Op die manier kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd.

Bij klassieke homeopathie schrijft de homeopaat een geneesmiddel voor dat niet alleen gekozen is op grond van een klacht of ziekte maar dat ook past bij de persoon. Homeopathische middelen zijn vrij van chemische toevoegingen en geven daardoor geen bijwerkingen en belasten de natuur niet.

Klassieke homeopathie is doeltreffend voor lichamelijke, emotionele en psychische klachten, zowel acuut als chronisch. Het is voor iedereen geschikt, van jong tot oud.

En hoe gaat dat dan in de praktijk?

Normaal gesproken is het lichaam prachtig in staat om zichzelf te genezen: veel klachten en klachtjes gaan ‘vanzelf’ weer over als we het lichaam in eigen harmonie zijn gang laten gaan. Dat komt door ons aangeboren zelfherstellend vermogen, wat dankzij duizenden jaren evolutie heel sterk is ontwikkeld. Zo heelt een wondje meestal zonder enige hulp van buitenaf en maakt verdriet vaak ook wel weer plaats voor plezier. Maar soms lukt het niet: de wond is misschien te groot, er zijn te veel tegenslagen tegelijkertijd, of een verdriet is te ingrijpend om er op eigen kracht bovenop te komen. Bij dat soort momenten denk ik dat klassieke homeopathie je kan helpen, omdat het je zelfherstellend vermogen ondersteunt.

Als klassiek homeopaat werk ik vanuit een holistisch perspectief. Dat betekent dat ik iemand niet zie als een optelling van alle lichaamsdelen, maar als een héle persoon met eigen fysieke, emotionele en mentale kenmerken. Dus bij een klacht van laten we zeggen migraine hoort de hele individu, met eigen voorkeuren, interesses en karakteristieke kenmerken die die persoon uniek maken. Iemand die weer heel verschillend is van tien anderen met migraine. In de consultatie gaan we op zoek naar datgene wat jou jóu maakt, datgene waarin jij essentieel verschilt van alle anderen. Dáár vinden we de bron, jouw bron, de diepste plek binnenin, de plek waar jouw levenskracht vandaan komt.

Dit proces van “Finding the source” is fundamenteel, want als we je bron gevonden hebben, kan ik een homeopathisch middel kiezen dat daar bij past.
Dat middel bestrijdt dan niet zozeer de klacht, maar het brengt harmonie terug op dit diepste niveau waardoor het lichaam weer de kracht krijgt om zichzelf te genezen.
En zo komen we van jouw klacht naar jouw kracht.

De focus in de consultatie ligt niet bij het ‘waarom’ (hoe komt het nou toch dit of dat gebeurt),
maar bij het ‘wat’ en ‘hoe’: wat gebeurt er, wat voel je, en hoe is dat voor jou.

Spreekt dit je aan, dan kijk ik er naar uit om met je te werken! Een afspraak maken kan hier