Finding the source – Homeopathie

Praktijk voor klassieke homeopathie

De praktijk is open voor afspraken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Indien nodig kunnen we ook buiten deze werktijden een afspraak maken; informeer naar de mogelijkheden.

Machteld Erkelens

Wat begon met hooikoorts in de zomer, groeide uit tot allergieën voor van alles en nog wat, het hele jaar door, elk jaar heviger.
Na bijna twintig jaar gekwakkel met reguliere medicijnen, probeerde ik klassieke homeopathie. Stómverbaasd was ik, met het snelle en geweldige resultaat. Hoe kon een energetisch medicijn dit doen? Hier moest ik meer van weten!

Van een korte kennismakingscursus liep dit uit op studieboeken kopen, want hoe meer ik me verdiepte in de homeopathie, hoe meer ik ervan wilde weten. Het zette al mijn ideeën over gezondheidszorg op zijn kop en riep steeds meer vragen op. Het werd mijn nieuwe passie.

Vanuit het Engelse stadje Wells, waar we als gezin 23 jaar hebben gewoond, heb ik me aangemeld bij de gerenommeerde Engelse ‘School of Homeopathy’ in Stroud, in Gloucestershire. Mijn doel was in eerste instantie niet zozeer homeopaat worden, als wel meer uitvinden, het beter begrijpen. Maar naarmate ik meer voorbeelden zag van mensen die baat bij hun behandeling hadden gehad en hoe dat hun leven had verbeterd, realiseerde ik me dat ik me daar ook voor wilde inzetten. Diezelfde motivatie voel ik nog altijd heel sterk.

In 2012 heb ik het diploma als klassiek homeopaat behaald en kon ik aan het werk in mijn praktijk Homeopathy Wells. Aansluitend heb ik bij de internationale Dynamis school het diploma ‘Advanced practitioner’ behaald. Daarnaast ben ik mentor, en later ook supervisor, geworden bij de School of Homeopathy. Verder heb ik mij drie jaar ingezet als bestuurslid van de Britse stichting Homeopathy Action Trust.

Inmiddels woon ik in Nederland en voldoe ik aan alle Nederlandse kwaliteitseisen voor klassiek homeopaten, waaronder ook medische basiskennis (volgens de PLATO-normen) en jaarlijkse nascholingen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten, de NVKH. Dit lidmaatschap biedt garantie voor de kwaliteit van de behandelingen en ook ben ik aangesloten bij de “Geschilleninstantie Zorggeschil“. Hiermee voldoet mijn praktijk aan de eisen van de Wkkgz.

Verder ben ik geregistreerd bij de RBCZ , een overkoepelende organisatie voor beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen. Dankzij deze registratie worden de consulten door de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed via de aanvullende verzekering. Informatie hierover vind je hier.

Daarnaast ben ik lid van de KVHN, de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland. Deze onafhankelijke consumentenorganisatie geeft objectieve informatie over homeopathie aan particulieren en professionals.

Machteld van Haeften